Oct 21, 2007

Rekrytering24.se - Rekrytering & jobb

Rekryteringssajter finns det hur många som helst av. Den bästa är troligen Arbetsförmedlingens men man kan flå en häst på mer än ett sätt och andra värden finns...

Marknadsföring via rekrytering
Söker du medarbetare är det synlighet för ditt företag. Ju fler rekryteringssajter du postar på desto mer synlighet. Där kan sajter som Rekrytering24.se fylla en viktig funktion.

Varje gång ditt varumärke syns byggs värde. Att du rekryterar visar att du expanderar och är i tillväxt. Det är marknadsföring av högt värde därför att det är redaktionellt och inte köpt.

Inriktning på orter
Kompetens kring enskilda städer och regioner kan göra att nischade sajter har mer att erbjuda. Rekrytering24 är inriktade mot Stockholm, Göteborg och Malmö.

Guider
Sajten har samlat en del resurser för den som söker information om att skriva CV. Särskilt mycket information finns inte på sajten men den länkar till andra sajter med mer information.

Extra funktioner
En extra funktion är att man kan få jobb e-postade till sig.

Sammanfattningsvis
Rekrytering24 har få funktioner jämfört med Arbetsförmedlingens hemsida. Samtidigt gäller det som jobbsökare att arbeta aktivt via alla kanaler. Värdet för den jobbsökande tror jag dock är ganska litet jämfört med större jobb- och rekryteringssajter

Däremot tror jag starkt på att sajter som Rekrytering24 är underskattade som marknadsföringskanal. Företag som söker medarbetare bör arbeta betydligt mer aktivt med att synas på sådana här sajter. Det bygger varumärke. Rekryterar du ska du absolut ta kontakt med sajter som Rekrytering24 och liknande och se till att du syns ordentligt.

No comments: