Oct 20, 2007

Onlinemarknadsföring.se - Ordlista & blogg om online- och internetmarknadsföring.

Onlinemarknadsföring.se - Ordlista & blogg om online- och internetmarknadsföring. drivs av Jan Sandahl som jag känner från SEO-forum. Liksom många andra sajter han har gjort är användbarheten hög och utseendet trevligt.

En intressant detalj är att webbsajten har en ordlista som går att nå från hela webbsajten. Träffar man på en term man är osäker på är det praktiskt.

Själva bloggen innehåller liksom många andra bloggar om marknadsföring på nätet en del branschnyheter. Sådana har ganska lite värde för oss läsare genom att man redan typiskt läst dem på flera bloggar.

En ny nyhet
En nyhet var emellertid ny för mig och det var tipset om den här sidan: www.milliondollarhomepage.com. Sandahl diskuterar fenomet i bloggpostningen Viral skåpmat - the milliondollarhomepage.

Slutsatsen Sandahl gör om hur sådant här lyckas tror jag är helt riktig:

Svaret på varför det lyckades ligger just i att idén var så totalt udda, och att han lyckades skapa buzz om idén - sedan kunde sajten spridas över hela världen med en hastighet som bara är möjlig på internet.

Det finns idag inget annat medium som kan tävla med denna potential.

Jag tror också det är en sak som låter sig göras EN enda gång.

Fler Värdefulla tips
Bloggen innehåller emellertid också flera tips som kan vara värdefulla för många läsare. Att Alla sidor på internet är en landningssida! är värd att reflektera över.

No comments: