Mar 9, 2007

Mest omtalade pulsklocka

Med hjälp av Google tar vi reda på vilken pulsklocka som är mest omtalad på internet. Vi tittar med Google.se, Google Blog search och söker Blogg.se och Webblogg.se särskilt.

För att identifiera vilken pulsklocka som är mest omtalad på internet söktes bloggar och hemsidor generellt. Sökningen skedde för respektive varumärke tillsammans med ordet pulsklocka.

Detta säger med andra ord ingenting om hur bra respektive pulsklocka är utan endast vilket varumärke som är mest omtalat. Det torde också med största sannolikhet vara det mest kända varumärket när det kommer till pulsklockor.

Att söka efter pulsklocka

Google Blog search fångar väl upp svenska bloggar på Blogger och Wordpress. I övrigt missar den mycket genom att få specifikt pingar den än. Särskilt är sällan bloggar på Blogg.se och Webblogg.se med vilka representerar ett stort samhälle av bloggare i Sverige.

Därför kompletterades Google Blog search med en specifik sökning av Blogg.se och Webblogg.se (tillsammans bloggsamhället Blogg.se). Vidare söktes på samma sätt vanliga Google.se vilket väl fångar upp vanliga hemsidor och bloggar. Blogginlägg om pulsklockor får med andra ord en något lite större tyngd.

Varumärken för pulsklockor

För att identifiera varumärken för pulsklockor användes Google.se genom att söka med ordet pulsklocka. Google visade Adwordsannonser vilka klickades.

Varumärken för pulsklockor identifierades från respektive målsida. Flera av sidorna man nådde sålde överhuvudtaget inte pulsklockor eller innehöll någon relevant information.

Följande varumärken för pulsklockor identifierades i den samma ordningen:

  • Bion
  • Sportsmaster
  • Beurer
  • CicloSport
  • Polar

Pulsklockor från Bion togs bort från undersökningen. Likheten med ordet "bion" gör att resultaten blir grovt missvisande. Ex: "Jag gick till bion med min pulsklocka".

Resultat för undersökningen

Mest omtalade pulsklocka var föga förvånande Polar (ytterst välkänd leverantör med många modeller). Beurer var minst omtalad.

Pulsklocka Google.se Google Blog search Blogg.se Webblogg.se Totalt
Polar 794 18 29 0 841
CicloSport 32 0 0 0 32
Sportsmaster 29 0 0 0 29
Beurer 25 0 0 0 25

Den mest omtalade pulsklockan

Mest omtalade pulsklocka var Polar. Detta är inte förvånande genom att Polar har funnits länge.

Övriga tre hade inte omtalats i bloggosfären alls. Där finns med andra obearbetat område för leverantörerna.

Polar är emellertid inte heller särskilt omtalad i bloggosfären vilket indikerar genom det stora antalet webbutiker som säljer Polar att i alla fall denna grupp av webbutiker ännu inte bearbetar bloggosfären när det kommer till marknadsföring.

Skribenten

Hans Husman har skrivit: Köp rätt pulsklocka för nättidningen Nyfiken vital.

No comments: