Feb 8, 2007

Så fungerar Artikelbank - Artiklar och Länkar

Artikelbanker är en välkänd marknadsföringsmetod på internet. Metoden är vanlig för engelska språket men är ännu inte särskilt populär för svenska. Metoden kan emellertid ge god effekt.

Konceptet med artikelbanken är att du skriver en artikel om ett ämne som du behärskar. Du delar därigenom med dig av kunskap till andra om vad du kan. Är du t.ex. expert på yoga och har en webbutik som säljer yogamattor kan du dela med dig av din kunskap om yoga.

I slutet av artikeln berättar du om din erfarenhet och kunskap om området. Där sätter du även en länk till din hemsida.

Vad du vinner på detta

Det du vinner på detta är att din webbutik (eller annan hemsida) kan få trafik från artikelbanken. Dessutom får sajten en till länk vilket kan påverka hemsidans ranking positivt på Google och andra sökmotorerna.

Vad läsarna vinner

Läsarna får möjlighet att ta del av sammanfattad kunskap om ditt expertområde. Du ger något tillbaka till internets surfare.

Vad sökmotorerna vinner

De redaktionella kraven på materialet och länkarna är höga här. De är högre än för övriga svenska artikelbanker och för många av internets övriga sajter.

Sökmotorerna vinner därför redaktionellt kontrollerade länkar vilket bidrar till att förbättra deras sökresultat.

Unikt med Artikelbank - Artiklar & Länkar I: Unikt innehåll

Du äger artikeln som du publicerar på "Artikelbank - Artiklar och Länkar" men alla artiklar ska vara unika. Vill du publicera den någon annanstans behöver du därför skicka ett e-post så att vi jag kan ta bort din artikel härifrån.

Unikt innehåll värderas högre av sökmotorer och adderar till det förtroende som "Artikelbank - Artiklar och Länkar" har och bygger upp. Dublicerat innehåll kan däremot skada en sajts förtroende.

Unikt med Artikelbank - Artiklar & Länkar II: Blogger

Den här artikelsajten ligger på Blogger. Det är en fördel därför att varje blogg på Blogger "lånar" förtroende från huvuddomänen.

Huvuddomänen Blogger är en av de mest kraftfulla på internet och har PR 10. Det märks verkligen och är här till fördel genom att länkarna blir mer värda.

Mjukvaran bakom blogger är också mycket väl konstruerad för att få artiklarna att ranka.

Unikt med Artikelbank - Artiklar & Länkar III: Länkar

Varje artikel som länkas får extra marknadsföring av mig genom att jag bloggar om dem från mina privata bloggar som har mellan PR 4 - PR 6 två gånger. En unik bloggning och en bloggning senare där flera artiklar marknadsförs. Detta adderar besökare och inlänkar till artikelsajten.

Du bidrar själv genom att blogga om din artikel minst en gång. Har du t.ex. en webbutik kan länka till den från artikeln här och sedan blogga om artikeln från din privata blogg eller någon lämplig sajt.

Unikt med Artikelbank - Artiklar & Länkar IV: Högre redaktionella krav

De redaktionella kraven på artiklarna är högre här än vad som är vanligt för artikelsajter:
  • Du ska jobba med ämnet du skriver om (t.ex. ha en webbutik) eller ha en relevant utbildning.
  • Artikeln kontrolleras redaktionellt, editeras och får bilder där så behövs. Men skicka gärna in förslag på rubriker och bilder.
  • Länkarna kontrolleras även de redaktionellt. Du placerar en länk till din egen sida så att folk kan se din bakgrund.
  • Där så behövs kompletteras artikeln med andra relevanta utlänkar vilket adderar till artikelns värde för sökmotorerna och bygger förtroende och relevans.
Vissa ämnen är vi inte intresserade av att publicera artiklar om:
  • Spel och dobbel.
  • Pornografi.
  • Läkemedel och droger.
  • Tydligt kontroversiella ämnen.
  • Oseriös SEO.
  • Texter som beskriver hur lagbrott går till.
Det är inte säkert att din artikel blir godkänd för publicering. Det räcker inte att du tycker att den är bra utan vi bestämmer vad vi vill publicera.

Du tar också personligt ansvar för det du skriver och det är du som äger artikeln.

Skicka in din artikel

Är du intresserad av att publicera en artikel så gör du det genom att kommentera här. Var noga med att ange din e-postadress även i kommentarens löptext.

Själva kommentaren publiceras aldrig men jag får den.

Hans Husman